Bemutatkozás

Kedves Látogató!

A Kulturált Állattartásért és Tiszta Környezetért Egyesület a 2013. április 4. napján jogerőre emelkedett végzés alapján 2013. április 15-én kezdte meg tevékenységét.

Az Egyesület adószáma: 18399628-1-02
Pénzforgalmi számlaszáma: 11731001-21049914
Számlavezető bank: OTP Bank
IBAN: HU23 1173 1001 2104 9914 0000 0000
OTP Bank SWIFT azonosítója: OTPVHUHB
Nyilvántartott taglétszám: 21 fő

Az Egyesület tagjai korábban A Kulturált Állattartásért és a Tiszta Környezetért civil társaságként működtek és szervezték tevékenységüket.

Néhány szó a múltról a teljesség igénye nélkül:

2012. március 31-én: Felvonulás a kulturált állattartás jegyében 140 fő és 38 kutya részvételével, a Barbakán kertben faültetés, ezzel a rendezvénnyel indult a csapat!

Szemétszedést szerveztünk a Nagy Imre úton, bevonva az ott élőket, a BIOKOM támogatásával.Egy egész napot töltöttünk el a Misina Egyesületnél takarítási, festési munkálatokkal. Nyáron és ősszel részt vettünk országos szervezésű állatvédelmi demonstráción (Budapest). Szeptember 15-én egész napos rendezvényt szerveztünk gyerekeknek és kutyásoknak a Maléter Pál úti zöldterületen: volt rendőrkutya bemutató, kutyaszépség verseny, rajzverseny, állatsimogató (Állatkert), adománygyűjtés, tombola. Folyamatosan támogattuk más állatvédő szervezetek programjait. Karácsonyi ajándékgyűjtés a Misina állatainak.

2013. januárjában meghirdettük 100 kutya ingyen chipelését, melyet adománygyűjtésből meg is valósítottunk két állatorvos közreműködésével ( 114 kutya van jelenleg az azonosítóval ellátva)! Még nyilvántartásban van 60 eb chipelésre! (250 felett volt a jelentkezők száma).

Április 6. délelőtt hagyományőrző felvonulás a kulturált állattartás jegyében…..Barbakán kertben a „kisfánál” gyertyagyújtással emlékeztünk az állatkínzás áldozataira!Április 6. 18 órakor Jótékonysági est a Slyven Rendezvényközpontban! Kiemelt cél volt egy pécsváradi vak fiú vakvezető kutyájának képzéséhez a támogatás . Felléptek: Nagy Bandó András, Brillante vonósnégyes, Pécsi Bordalnokok, a Villányi Halasi Pincészet borkóstolóval növelte az est színvonalát. Megtisztelte rendezvényünket Weisz Fanni Pécs Arca, az est védnöke Dr. Páva Zsolt Pécs polgármestere volt. A vak fiú Kopa Marcell verset szavalt és megjelent a „ Vigyázó Szemek” Egyesület elnöke is, ők képzik Marci kutyáját.A Rendezvényközpont  fantasztikus svédasztalos vacsorájával vendégeltük meg a megjelenteket.Április 13-án és 20-án részt vettünk a kertvárosi új kutyafuttató építésében és a megnyitó lebonyolításában! (A kivitelezést az egyesület szervezte).Egyesületünk részt vett az Önkormányzat által 2013-ban meghirdetett „Lépj…Légy Pécs Jövője” pályázaton….nagy örömünkre szolgál, hogy nyertünk is!Augusztus 10-én megrendeztük a II. Pécsi Állatbarátok napját.

Fent említettem, hogy április 15-től Egyesület vagyunk.

Egyesületünk célja felhívni a közvélemény figyelmét a kulturált és felelős állattartásra, a tiszta környezet és természet védelmére. Közelebb hozni a kutyás és nem kutyás társadalmat egymáshoz, ennek érdekében a kutyások megítélésének javítása. Állatvédelem támogatása, gyermekek és fiatalok állat- és természetszeretetre történő nevelése. A fenti célok elérése érdekében érdekvédelmi tevékenységgel, akciókkal, rendezvények szervezése mellett.Az Egyesület céljának megvalósítása érdekében együttműködik minden állami, társadalmi és gazdálkodó szervezettel, más egyesülettel és szövetséggel, amelyek segítik az Egyesület eredményes működését és céljainak megvalósítását.

Az Egyesület feladatai különösen:

  • Állatvédelem, természetvédelem, ezen belül:
    –  közösségi fórumok szervezése
    –  szakmai anyagok elkészítése, konferenciák szervezése
    –  érdekvédelem, érdekképviselet
  • Pályázati lehetőségek kihasználása, oktatási, nevelési programok szervezése,
  • Kulturális rendezvények, összejövetelek, tájékoztatók szervezése,
  • Tapasztalatcsere és egymást segítő együttműködés a hasonló céllal működő más szervezetekkel.

Ahhoz, hogy rendezvényeket tudjunk szervezni, melyek bevételéből különböző programokat, akciókat tudunk megvalósítani, támogatókra van szükségünk! A támogatásokról igazolást tudunk adni.

„KÁTKE” támogatói klub

Ebben a FACEBOOK csoportban olyan kedves támogatóink vannak, akik havi rendszerességgel anyagi segítséget nyújtanak a Kulturált Állattartásért és Tiszta Környezetért Egyesület munkájához!
Az Egyesület kiemelt feladatának tekinti a kóbor cicák ivartalanítását! Szeretnénk megakadályozni a kóborok számának növekedését! Eddig több, mint 250 cica ivartalanításában segítettünk, ezzel megakadályoztuk több ezer bársonytalpú halálra születését!

Korner Zsuzsanna
az egyesület elnöke

Hívás